fbpx

Så sparade Third Base 180 000 kronor med Benchtells kostnadsanalys

Från rutinarbete till rådgivning
May 3, 2018
Analysera din bokföring och spara stora pengar i företaget
September 18, 2020

Hand holding cash on a pink wall background

Så sparade Third Base 180 000 kronor med Benchtells kostnadsanalys

8 September, 2020 - AV MAGNUS ELG
Vem vill inte minska sina kostnader i företaget? För ett par år sedan var svaret på den frågan: Third Base. Konsultbolaget i Malmö vars vd hade stenkoll på alla utgifter och som var säker på att det inte fanns några kostnader som kunde reduceras. Det var tills Benchtell bad om att få syna den tron.  “Jag sa till Stefan Lind, Third Base vd, att om du är så säker på att det inte finns några kostnader att minska – då har du ingenting att förlora på att vi analyserar din bokföring via Benchtell”, berättar Magnus Elg, vd på Benchtell.  Sagt och gjort, här är resultatet:

Glatt ovetandes om sin pengaläcka

När Third Base la in sin bokföring i Benchtell och jämförde sina kostnader mot andra liknande bolag, fick de fram en del alarmerande siffror. Stefan Lind hade dock goda förklaringar både till varför deras telefonilösning och kontorshyra var betydligt högre än andra företag i branschen. Det var först när de kom ner till de analyserade resekostnaderna som Stefan fick sig en tankeställare. 

Minskade kostnader i företaget omedelbart

Personalen på Third Base reser mycket inom arbetet och Stefan attesterar varje resekvitto personligen. När Benchtell flaggade för att det fanns stora besparingar att göra på resor trodde Stefan att något blivit fel – de köpte ju alltid resor till lägsta pris! Det visade sig dock att frekvensen på antalet resor ledde till en väldigt hög totalsumma. Detta hade gått obemärkt förbi då Stefan mikroanalyserat varje resa och endast säkerställt att varje resa var kostnadseffektiv, inte antalet resor. Åtgärden var snabb. Stefan tecknade årskort på flygresor och började använda sig av ett och samma resebolag för att samla alla resor – och resorna planerades effektivare. Resultatet? Third Base sparade 180 000 kr det första året.  “Med hjälp av Benchtells kostnadsanalys hittade vi besparingar som vi aldrig annars lyckats identifiera” – Stefan Lind, VD

Trogen kund till Benchtell

När Stefan insåg att de tre timmar han lagt på Benchtell resulterade i 180 000 sparade kronor var det inget snack om saken – de blev frekventa användare av tjänsten. Inom två år hade de lyckats spara ytterligare tre procent av sina totala kostnader vilket bidrog till att rörelsemarginalen ökade från 15 till 24 procent.  “Det finns verkligen ingen anledning att inte testa Benchtell. Vi sparade pengar jag inte visste fanns, snabbt och väldigt effektivt!” avslutar Stefan Lind. 

Vem vill inte minska sina kostnader i företaget? För ett par år sedan var svaret på den frågan: Third Base. Konsultbolaget i Malmö vars vd hade stenkoll på alla utgifter och som var säker på att det inte fanns några kostnader som kunde reduceras. Det var tills Benchtell bad om att få syna den tron.