fbpx

Testa lönsamheten – hur mår dina kunder egentligen?

Så här hjälper du dina kunder att spara stora pengar i företaget
November 16, 2020
Koll på ROI? Så här blir dina kunder mer lönsamma
December 4, 2020

Testa lönsamheten – hur mår dina kunder egentligen?

25 NOVEMBER, 2020 - AV MAGNUS ELG
Benchtell är en guldgruva som kan hjälpa dig att öka tillväxten hos dina kunder. Vi vill inte verka nonchalanta och säga att vi vet bättre än dig när det gäller dina kunders lönsamhet, men vi vågar påstå att det finns dolda möjligheter som kan påverka dina kunders ekonomi positivt.

Svara på frågorna nedan för att se om det skulle kunna finnas områden dina kunder kan förbättra!

Har du koll på hur mycket dina kunders personal faktiskt kostar?

  • Läggs det mycket tid på att köra långa sträckor på arbetstid? Ju effektivare lösningar kunderna har, desto bättre resultat kan de leverera.
  • Låter kunderna sina anställda planera och genomföra företagsevent även fast en eventbyrå i det långa loppet är mer lönsamt? Tid är pengar. Att kunders anställda tar tid från sin arbetsdagar till att planera evenemang är inte optimalt.
  • Reser kundernas personal effektivt eller sker vissa resor i onödan? Resekostnader som inte ses över är en källa till stora läckor av kundernas pengar.
Ladda ner guiden: Så sänker du företagets kostnader – genom att jämföra era leverantörer

Spenderar dina kunder smart?

  • Lägger dina kunder tillräckligt mycket pengar på marknadsföring? Ja, det ska stå: tillräckligt mycket pengar. En högre investering i marknadsföring kan ge bättre förutsättningar för att bli framgångsrik.
  • Har dina kunder sett över alternativ för telefoni senaste året? Här kan de spara mer än de tror.
  • Vet du hur mycket eventuella mellanchefer hos kunderna spenderar på egna system när det kan finnas bättre alternativ? Eller ännu värre – har en tidigare anställd chef köpt in system som kunden fortfarande betalar för, men som inte används?

Vet du hur dina kunders lönsamhet ser ut i jämförelse med liknande bolag?

  • Tror du att sex månader gamla årsbokslut från kundernas konkurrenter räcker som jämförelse? Du vet lika väl som vi att informationen i årsboksluten är gammal när de blir tillgängliga via Bolagsverket. Och dessutom innehåller de precis den information som företaget vill visa upp och som inte ger dig de svar du faktiskt behöver för att göra en bra jämförelse.
  • Har du detaljkoll på samtliga kostnader hos dina kunder? Vi vet att du har full koll på kundernas stora kostnadsposter! Det som däremot ofta missas är longtail-kostnaderna – de mindre summorna som går obemärkt förbi. Där finns det mycket pengar för dina kunder att spara! Men utan detaljerat jämförelsematerial är det en näst intill omöjlig uppgift.
Benchtell är en guldgruva som består av bokföringsdata från andra liknande företag. Vår databas består av faktisk bokföringsdata som företag och byråer läst in och som därefter genomgått en anonymiseringsprocess. Jämförelserna görs med liknande företag som finns i samma bransch, storlek och geografisk marknad.

Tips: Prova att fylla i organisationsnummer för några av dina kunder i vårt Lönsamhetstest för att få en indikation på i vilken grad du kan hjälpa dem att öka sin lönsamhet!

Benchtell är en guldgruva som kan hjälpa dig att öka tillväxten hos dina kunder. Vi vill inte verka nonchalanta och säga att vi vet bättre än dig när det gäller dina kunders lönsamhet, men vi vågar påstå att det finns dolda möjligheter som kan påverka dina kunders ekonomi positivt.