fbpx

KI – Återhämtningen bryts tillfälligt

Tre tips för att lyckas med Rådgivning
January 12, 2021
Lönsamhetsoptimering eller Kostnadskontroll?
January 20, 2021

Återhämtningen bryts tillfälligt

13 JANUARI, 2021 - AV MAGNUS ELG
Konjunkturinstitutet spår att den andra vågen av smittspridningen som startade hösten 2020 innebär att den ekonomiska återhämtningen bryts tillfälligt.

Därför är det av största vikt att inte slå sig till ro utan att fortsätta göra allt man kan för att eliminera eventuella ekonomiska risker och problem med lönsamheten.

Vad kan man göra?

En av de saker man kan göra utan att lägga ned en massa tid är att använda Benchtells kostnadsanalys. Det tar bara ett par minuter för dig att själv analysera ditt företags bokföring och få det automatisk jämfört med andra liknande företag i samma bransch. Naturligtvis sker det helt anonymt! Resultatet är en detaljerad bild av inom vilka områden just ditt företag borde kunna spara pengar.

För bra för att vara sant?

Om något låter för bra för att vara sant... så är det oftast det... Men i det här fallet så fungerar det! Jag ger ett konkret exempel. När konsultbolaget Third Base började använda Benchtell fick de fram en del alarmerande siffror. Företagets VD blev oerhört förvånad eftersom han trodde att han hade stenkoll på kostnaderna. Men efter ett par dagar hade han med bara några timmars arbetsinsats lyckats spara 180.000 SEK och förvåningen vändes till ett stort leende.

Här kan du läsa mer om hur Third Base lyckades.

Konjunkturinstitutet

Här kan du läsa KI's hela rapport om Konjunkturläget december 2020.

Konjunkturinstitutet spår att den andra vågen av smittspridningen som startade hösten 2020 innebär att den ekonomiska återhämtningen bryts tillfälligt.