fbpx

Benchmarking för Byråer

Fördubbla vinsten
May 3, 2018
Varför anställer PwC en robot?
May 3, 2018

Ökad lönsamhet genom Benchmarking

3 Maj, 2018 - AV MAGNUS ELG
Benchmarking är ett enkelt sätt att öka ett företags lönsamhet. Och den ekonomiska uppsidan är oftast större än man tror. För de flesta företag handlar det om besparingar på nästan 5% av kostnadsmassan.

När det gäller ekonomisk benchmarking och Cost Reduction finns det en hel bransch som jobbar med det. De mest framstående inom detta område är Managemenkonsulter såsom McKinsey, Accenture, Boston Consulting Group men även mer nischade aktörer. Men deras arbete är komplext, tidskrävande och dyrt. Därför har tyvärr endast riktigt stora företag råd att anlita dem.

Det finns emellertid andra alternativ för mindre och medelstora företag. Ett attraktivt alternativ är att prata med sin revisor eller redovisningskonsult, som samlat på sig mängder av erfarenhet från sina uppdragsgivare. Flera av dem har på senare tid börjat använda sig av digitala verktyg för analys, exempelvis Benchtell.

Här hittar du några tips på vad du som byrå bör tänka på Benchmarking ökar företagets lönsamhet.

Ett attraktivt alternativ för att som företag få hjälp med ekonomisk benchmarking är att prata med sin revisor eller redovisningskonsult, som samlat på sig mängder av erfarenhet från sina tidigare uppdrag. Flera av dem har på senare tid även börjat använda sig av digitala verktyg för analys, exempelvis Benchtell.